DDC BC-avond gather.town 22 juni 2021

Dinsdag, 22 juni 2021, door Jacob Vlaanderen

Wat is er van de DDC geworden zal iemand zich afvragen. Van een gerenommeerde club met hoog aanzien naar een stelletje fossielen die soort oud spelletje als Super Mario aan het spelen zijn. Dat is misschien wel de eerste indruk als je inlogt op de DDC avond via de Gather town. Maar niets is minder waar! Het platform leent zich uitstekend voor de organisatie van een dergelijke avond in deze Covid tijd. Je komt binnen in centrale ruimte en loopt naar de sessie maar kan ondertussen ook even nog iemand aanspreken en een face to face gesprek voeren desnoods met een groepje bij elkaar staan.

Omdat Luc mij gevraagd had een algemeen verslag te maken heb ik ook de vrijheid genomen om bij alle sessie rond te snuffelen zowel technisch als functioneel.

Persoonlijk was ik meest geïnteresseerd in de sessie van collega Maarten die nu de stoute schoenen aantrok om een presentatie te doen, zoals ik aantal jaren geleden gedaan heb. En als Maarten iets eigen is dan is het wel het minutieus voorbereiden van een dergelijke sessie met wat hulp van Luc van Vugt. Alle eer aan Maarten die net als ik al een lange weg in Navision heeft afgelegd. De herkenning was er zeker wat betreft de ontwikkelingen die doorgemaakt moeten worden en de te nemen stappen. Wat natuurlijk erg persoonlijk is bij Maarten is zijn enorme persoonlijke investering om zich volledig daarop te richten zonder een concrete opdracht. Ik denk dat er veel geleerd kan worden uit zijn aanpak. Lees dus het uitgebreide verslag (volg de link) van deze sessie.

Natuurlijk was ik ook geïnteresseerd in iemand uit mijn buurland zei met een redelijk hermetische grens. Dat is natuurlijk Dmitry Katson, die ik al jaren volgen zeker toen ik mijn eerste stappen in BC365 en AL maakte. In deze sessie nam Dmitry ons bij de hand met een tool voor het maken van Dimensie correcties. Mits je tools dit juist toepast zoals Dmitry aangeeft kan dit zeker zeer nuttig zijn.

Twee nieuwe namen waren voor mijn Krzysztof Bialowas en Ulrich Kærgaard. Ik heb met belangstelling even gekeken maar te weinig kennis om inhoudelijk hier iets zinnigs van te zeggen. Ik zou zeggen zie het detail verslag (volg de link).

Nadat Bert Verbeek ons in vorige DDC avond al een uitgebreide demo en voor beelden van de Performance toolkit had laten zien. Deze avond deelde hij samen 2 andere ervaringsdeskundige Danny Hellemons en Olaf Jorritsma de ervaring van het gebruik van deze tool die ze hebben opgedaan. Voor grote partners is dit een onmisbare tool geworden.Lees meer het verslag (volg de link).

Na afloop is er een ontmoetingsruimte waar elkaar kan ontmoeten aan verschillende tafeltjes, maar door ontbreken van echt biertje wordt hier toch misschien net iets minder van gebruik gemaakt.
Ik zie hier wel mogelijkheden in om bv gespreksgroepen over een bepaald onderwerp te organiseren. Waarbij misschien een gespreksleider per tafeltje aanwezig is.

De toekomst van de Garther town en de DDC hangt natuurlijk mede van Corona af. Maar misschien zie ook wel mogelijkheden als Corona het land of de wereld uit is. Dat is natuurlijk ook deels eigenbelang. We hebben met zijn allen toch ook wel geleerd dat uren in auto zitten voor een meeting toch ook niet alles is. Zeker ook na werktijd. Een ook is uitnodigen van internationale sprekers een stuk eenvoudiger.

Velen van jullie zullen mij nog kennen als de rapportenbouwer in RDLC en dat doe ik nog steeds vandaar dat de naam reporter uit Letland mij wel past. Maar in hoofdzaak vervul ik nu de projectleidersrol voor mijn bedrijf Dynamics Development SIA uit Letland. We ondersteunen klanten met support contracten, het bouwen van koppelingen. Door mijn samenwerking met Klaas Stigter in Indonesië beschik ik ook over de nodige resources daar. Een boeiende klant is Europese dochteronderneming van Chinees moederbedrijf dat zich bezig houdt met import van Chinese elektronica met vestigingen in meer dan 7 landen onder oude bekende Europese namen. Ik kan dus terecht spreken over een internationaal bedrijf.

Persoonlijk vind ik het een interessant vraagstuk is of er in de toekomst ook nog een hybride vorm van de DDC bijeenkomsten mogelijk zal zijn, maar dat laten we maar over aan de wijze mannen van het DDC bestuur, die we natuurlijk bedanken voor hun inzet.
 
Verslag en foto's: Jacob Vlaanderen
 

« Naar het overzicht

Events

10 november 2021 - Dynamics 365 BC Event, 10 november 2021
Van der Valk Hotel Veenendaal | Bastion 73 | 3905 NJ Veenendaall
Datum: 10 november 2021
Meer informatie »

22 juni 2021 - Dynamics 365 BC Event, 22 juni 2021
gather.town
Datum: 22 juni 2021
Meer informatie »

23 maart 2021 - Dynamics 365 BC Event, 23 maart 2021
gather.town
Datum: 23 maart 2021
Meer informatie »


Nieuws

Aptean nieuwe Gold sponsor
08 december 2021
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - BC * Nieuwsflits * November 2021
20 november 2021
Lees bericht »

Dutch Dynamics Community - BC * Nieuwsflits * Oktober 2021 * 2
27 oktober 2021
Lees bericht »


Blog

DDC BC-avond Veenendaal 10 november 2021
10 november 2021
Lees blog »

DDC BC 10 november 2021 - Personaliseren in Business Central - Functioneel
10 november 2021
Lees blog »

DDC BC 10 november 2021 - Werken met XML in AL - Technisch
10 november 2021
Lees blog »

Wat is de Dutch Dynamics Community?

Ons doel is het delen van kennis en ervaringen rondom Microsoft Dynamics software.

We bieden de mogelijkheid aan alle Microsoft Dynamics Professionals om met elkaar in contact te komen en deel te nemen aan presentaties en discussies.

Laagdrempelig, onafhankelijk, diepgaand en altijd actueel.

Om iedereen op de hoogte te houden kun je je inschrijven voor een van onze nieuwsbrieven:

Schrijf je hier in voor de Business Central nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de Finance & Operations nieuwsbrief

Platinum sponsors


Gold sponsors

 

Sapphire sponsors


Silver sponsors


Club van 100

c100